NOVOSTI
Europsko prvenstvo 2015

Pripreme za EP nisu tekle prema očekivanjima, ozlijeda ramena i pad u finalu SK u Dohi, rezultirale su lošijom formom od očekivanog. U kvalifikacijama Europskog prvenstva, Marijo je dosta dobro odradio nastup, ali dosta niska ocjena -14.400, je donijela puno neizvjesnosti do samog kraja kvalifikacija. Marijo je podijelio 8-9 poziciju te ipak uspio u finale.

Pad u kvalifikacijama prvog favorita natjecanja, aktualnog Europskog, Svjetskog te Olimpijskog pobjednika Epke Zonderlanda, otvorio je put prema zlatu te stvorio golem pritisak na finaliste. Marijo Možnik i njegov trener Tigran Gorički su također koristili treninge između kvalifikacija i finala kako bi "ispolirali" vježbu i iskoristili priliku.

Marijo je nastupio prvi, fantastično izveo svoju vježbu i ukopao saskok, do izražaja je došla njegova psihološka stabilnost, ali strogo suđenje u prvom nastupu je dalo nižu ocjenu-14,833. Slijedili su nastupi još 8 natjecatelja, nitko nije bio tako suveren u svojoj izvedbi,a vidjeli smo i nekoliko neugodnih padova. Nakon zadnjeg nastupa i pokazane ocjene, Marijo Možnik je postao prvak Europe te donio prvo gimnastičko zlato s velikih natjecanje u hrvatskoj povijesti.
Slavlje i čestitke koje su dolazile sa svih strana, Premijera, Gradonačelnika i drugih visokih funkcionera te veliki doček u zračnoj luci koji su priredili HGS i naše društvo razveselile su Marija i naš tim, ali i potaknule da ukažu na potrebu za izgradnjom gimnastičke dvorane za vrhunske gimnastičare u Zagrebu.
Čestitamo Mariju i Tigranu, ali i našem mladom Tinu koji je zauzeo 29. mjesto na preči te treneru Lucijanu Krce kao i ostatku Hrvatske reprezentacije koja je izborila još tri finala na EP (parter - Marković i Korosteljev, konj s hvataljkama - Robert Seligman). Od 6 naših reprezentativaca čak četvero su ušli u finale po spravama, jedino Tin i Filip Ude koji je nažalost pao u kvalifikacijama nisu uspjeli. Hrvatska je po broju finalista ovog EP završila na vrhu Europe!


REZULTATI:

Kvalifikacije preča
Finalisti
Finale preča


GALERIJA:Povratak