NOVOSTI
Finale Svjetskog Prvenstva - Nanning 2014

Marijo Možnik je u finalu Svjetskog prvenstva nastupio bolje nego u kvalifikacijama te prikazao jednu od svojih najboljih vježbi. Dobivena ocjena 15.000, ista kao ona koju je dobio za slabiji nastup u kvalifikacijama te u najmanju ruku čudan kriterij suđenja finala na preči donio je puno neizvjesnosti.

Dosta nervoze u nastupima ostalih finalista te pad bivšeg svjetskog prvaka, Kineza Zhanga Chenglonga na kraju su rezultirali osvajanjam brončanog odličja na preči.

Marijo je stao na postolje pored najvećeg prečaša današnjice, aktualnog olimpijskog pobjednika i svjetskog i europskog prvaka, Nizozemca Epkea Zonderlanda (16.225), te srebrnog Japanca Koheija Uchimure, najboljeg višebojca svijeta posljednjih godina (15.725). Ovo je Marijeva druga velika medalja nakon što je 2012. u Montpellieru bio viceprvak Europe. Dva puta je bio prva rezerva za svjetsko finale, a u trećem pokušaju je odmah osvojio i medalju.

Velike zasluge idu njegovom treneru Tigranu Goričkom koji je s Marijom danima donosio taktičku odluku o težini vježbe te se odluka o izvedbi lakše (6,7) ali sigurnije vježbe isplatila, a Zagrebačko tjelovježbeno društvo "Hrvatski Sokol" dobilo najljepši poklon za svoj 140.rođendan.

U drugom hrvatskom finalu, na konju s hvataljkama, Filip Ude je osvojio srebrno odličje, a Robert Seligman zauzeo odlično 5.mjesto te je hrvatska gimnastika zapisala najveći uspjeh u svojoj povijesti, zahvaljujući Mariju i ZTD je postao dio te povijesti!

OBJAVE U MEDIJIMA:
Sportske novosti - 10.10.2014. Sportske novosti - 13.10.2014.


REZULTATI:

Finale - preča


Povratak