NOVOSTI
Svjetsko prvenstvo - Nanning 2014

Nakon što je dva puta bio prva rezerva za finale Svjetskog prvenstva, 2010. i 2011. u Rotterdamu i Tokiju, Marijo je ispunio jedan od svojih snova, plasirao se u FINALE SVJETSKOG PRVENSTVA NA PREČI!!!

U kvalifikacijama koje su održane 4.10.2014. dobro je izveo dobru vježbu, ali s jednom neuobičajenom greškom pri izvedbi ulaza iskreta s pola okreta te dobio ocjenu 15.00 bodova. Iako je Marijo dobivao veće ocijene, pokazalo se da je kriterij dosta strog te je prvi dan kvalifikacija završio na trečem mjestu od 118 natjecatelja na preči. Drugog dana nakon grešaka njemačkih i američkih gimnastičara bilo je jasno da je Marijo na pragu još jednog velikog uspjeha, a nakon nastupa svih 248 gimnastičara na preči Marijo je i dalje držao 5.mjesto te započeo slavlje sa svojim trenerom Tigranom Goričkim.

Osim prvog svjetskog finala ZTD-a, Marijo i Tigran su i dio povjesnog hrvatskog rezultata, osvajanja tri finala na SP, jer su osim Marija, na konju s hvataljkama u finale kao 4. i 6. ušli i Filip Ude te Robert Seligman.

Rusi predvode sa 7 finala po spravama, Japanci imaju 6, SAD i Kina po 5, a 5.poziciju dijele sa 3 finala Velika Britanija, Brazil te naša HRVATSKA!!!

Kada se tomu pridoda činjenica da su gimnastičke velesile Rumunjska i Njemačka ostale bez finala, svjesni smo da smo svjedoci povijesnog rezultata Hrvatske.

Čestitamo našim momcima te im želimo puno uspjeha u finalu Svjetskog prvenstva!


REZULTATI:

Preča - kvalifikacije
Finalisti


GALERIJA:Povratak