NOVOSTI
Preminuo prvi hrvatski olimpijac Aleksej Demjanov

Tijekom kolovoza 2021. saznali smo tužnu vijest da je Aleksej "Aljoša" Demjanov u 48.godini preminuo od posljedice embolije nakon operacije ruke u Rusiji zadobivene tijekom rada u inozemstvu gdje je radio kao trener.
Aljoša je 1993. godine iz rodne Rusije (Čerkesk) došao prvo u Osijek, a nakon nekoliko godina prešao u naše društvo gdje je i završio svoju natjecateljsku karijeru. Uz Aljošu je stasala prva generacija hrvatskih gimnastičara koji su danas istaknuti gimnastički djelatnici, kao što je Lucijan Krce, trener koji je nedevno Tina Srbića doveo i do olimpijskog srebra.

"Ljoha" je predvodio prvu hrvatsku generaciju nakon neovisnosti, željnu uspjeha i učenja od gimnastičara svjetske klase, postizao je vrhunske rezultate, a uz njega su i naši sportaši počeli ulaziti u prva finala Europskih kupova (Ratko Jovanović, Lucijan Krce) i to je bila garancija napretka gimnastike. 1996. godine nastupio je Demjanov na OI u Atalanti kao prvi hrvatski olimpijac nakon nezavisnosti i osvojio 20.mjesto. iako oni koji su s njim vježbali znaju da je tada bio dovoljno kvalitetan za osvajanje olimpijske medalje.
Aljoša je bio i finalist Europskog (Brondby/Kopenhagen 1996.) te Svjetskog prvenstva (Laussane 1997.), a osvojio je zlatnu medalju 1995. na Mediteranskim igrama u japanskoj Fukuoki te srebro 1997.na Siciliji.
Osvojio je više medalja na svjetskim kupovima, možda najveća pobjeda je bila na završnici svjetskog kupa kada je i legendarni talijan Yuri Chechi morao stati stepenicu niže.

Neka ti je laka zemlja dragi Aljoša.
Ljoha, do svidania!Povratak