NOVOSTI
Finale OI 2021

Tin Srbić je u Tokiju osvojio olimpijsko srebro na preči!
U svojo dugoj povijesti imali smo 15-tak olimpijaca i 20-tak nastupa na IO, ali po prvi puta naš član je nastupio pod hrvatskom zastavom i po prvi puta vježbač "Hrvatskog Sokola" je osvojio olimpijsko odličje!!! Ovo je drugo hrvatsko srebro s olimpijskih igara, prvo na preči, a ovim uspjehom Tin je definitivno postao najuspješniji hrvatski gimnastičar u povijesti.

U finalu Olimpijskih igara u Tokiju na preči su pod pritiskom pali brojni finalisti, stres je bio izuzetno velik, Tin i trener Lucijan razmišljali su o izvedbi lakše vježbe težinske vrijednosti 6,2 ali na kraju Tin je odlučio riskirati odnosno izvesti jaču vježbu od 6,5 i napraviti sve prema dogovoru tj. planu kojeg su provodili na treninzima nakon plasmana u finale, a mjesecima ranije pripremali u Zagrebu.
Vrlo dobro je izveo svoju vježbu i uz mali pomak stopala dobio visokih 14,900, što je bilo dovoljno za srebrno odličje. Bolji je bio jedino olimpijski višebojski pobjednik Daiki Hašimoto koji je za svoj nastup dobio 15,066, dok je broncu osvojio Rus Nikita Nagornji sa 14,533.
Srebrno odličje Tin je posvetio našoj pokojnoj trenerici Svitlani Sergijenko koja mu je vodila baletnu pripremu i s kojom je često razgovarao o zajedničkom odlasku na Olimpijske igre.
Naravno velike zahvale izrekao je svojem treneru Lucijanu Krce, roditeljima, svojem klubu, prijateljima, ali i olimpijskom odboru, nacionalnim i gradskim tijelima, psihologu, nutricionistu i drugima koji su pomogli na dugačkom i mukotrpnom putu do olimpijske medalje. Pozvao je djecu i mlade na bavljenje sportom te rekao da nakon pauze kreće s pripremama za novi olimpijski ciklus.

Bravo Tin, bravo Lucijan, bravo "Sokol" na još jednom velikom rezultatu i prvoj olimpijskoj medalji u povijesti!!!


REZULTATI:

Rezultati


GALERIJA:Povratak