NOVOSTI
Kvalifikacije OI 2021

Tin Srbić je 3. ocjenom kvalifikacija izborio finale preče na Olimpijskim igrama u Tokiju!!!
Odlično je napravio svoju vježbu težinske vrijednosti 6,2 koju je pripremao za kvalifikacije te ocjenom 14,633 ušao je u finale OI na preči.

Ovo je Tinu bio prvi nastup na Olimpijskim igrama, ali pritisak je bio izuzetno velik na sve sudionike jer 5 dugih godina je prošlo od OI u Rio de Janeiru, pod tim pritiskom pali su čak i Kohei Uchimura, najtrofejniji gimnastičar u povijesti te Epke Zonderland najuspješniji gimnastičar na preči u zadnjoj dekadi, obojici je vjerojatno ovo bio posljednji nastup, na sreću Tin je uspio ostati smiren i napraviti sigurno svoju vježbu.

Mlada japanska nada Daiki Hashimoto plasirao se kao najbolji u finale ocjenom 15,033, također je bio najbolji u kvalifikacijama višeboja i ekipnom natjecanju. Drugu ocjenu ima Kazahstanac Milad Karimi (14,766), a ostali finalisti su Amerikanac Brody Malone (14,533), Rus Nikita Nagornji (14,466), Japanac Takeru Kitazono (14,433), Australac Tyson Bull (14,433) i Nizozemac Bart Deurloo (14,400).
Velika čast je što će Tin nastupiti među sportašima svjetskih velesila, tim više što plasman u finale nisu izborili Kinezi, Britanci, Švicarci, Brazilci i drugi koji imaju također gimnastičare svjetske klase na preči.

Finalni nastup je 03.08.2021. s početkom i prijenosom u 11:30 sati na HRT 2.

Želimo Tinu puno mirnoće, hrabrosti i sreće u finalnom nastupu i borbi za olimpijsku medalju!!!

Fotografije iz kvalifikacija koje je za HGS snimio Slobodan Kadić:


GALERIJA:Povratak