NOVOSTI
Europsko prvenstvo 2020

Naši muški reprezentativci su odlično nastupili u kvalifikacijama Europskog prvenstva koje se održava u turskom Mersinu od 9.-13. prosinca 2020.
Junior Liam Rabić je na konju s hvataljkama ocjenom 13,100 osvojio 6. mjesto u kvalifikacijama te zbog pravila o maksimalno dva vježbača po zemlji, nakon otpadanja 3. Ukrajinca, Liam je kao 5.ušao u svoje prvo finale na velikom natjecanju. Nakon brojnih uspjeha na međunarodnim natjecanjima sada mu se pružila prilika boriti se za medalju na EP.
Na konju je nastupio naš senior Jakov Vlahek koji je s obzorom da je zbog lakših simptoma COVID-19 pauzirao dva tjedna, dobro nastupio i osvojio 14. mjesto u kvalifikacijama. Na žalost nije bio u punoj formi te se nije uspiom plasirati u finale.
Tin Srbić, aktualni vicepvak Europe i svijeta, nakon što je 2017. osvojio svjetsko zlato, sada ima velike šanse osvojiti i Europsku titulu.

Osim naših članova, u finale su se plasirali hrvatski reprezentativci: junior iz Varaždina Mateo Žugec koji će u finalu nastupiti zajedno s Liamom te seniori Aurel Benović iz Osijeka na parteru, a na konju naši etablirani gimnastičari Robert Seligman (OS) i Filip Ude (ČK).

Svim hrvatskim predstavnicima želimo puno sreće u nedjeljnim finalima (13.12.2020.) te ćemo navijati uz prijenos HRT-a!


REZULTATI:

Juniori - Konj sa hvataljkama
Seniori - Konj sa hvataljkama
Seniori - Preča


Povratak