NOVOSTI
Pojedinačno prvenstvo Hrvatske 2019

Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za sve kategorije muške i ženske gimnastike je održano u Sisku 7.-8. lipnja 2019.godine. Naši natjecatelji su imali mnoštvo dobrih nastupa te ostvarili pregršt odličnih rezultata.

U ženskoj konkurenciji u kategoriji kadetkinja Antea Šikić kaučić je osvojila srebrno odličje na gredi, Christina Zwicker je u seniorskoj konkurenciji osvojila višebojsku broncu (seniorke su imale i višebojski nastup) te na pojedinačnim spravama dodala još jednu broncu na gredi, ali i dva srebrna odličja koja je osvojila na parteru i dvovisinskim ručama. Tina Zelčić na parteru je osvojila dobro 4. mjesto, polako se diže u formi te očekujemo još bolje njene nastupe, pogotovo jer će na jesen nastupiti na dva Svjetska kupa.

Naša najuspješnija natjecateljica, odnosno najuspješnija natjecateljica cijelog državnog prvenstva je Sara Šulekić koja je osvojila u kategoriji juniorki sve četiri zlatne medalje, podsjetivši nas na Tina Srbića i druge koji su svoju kvalitetu pokazali upravo na državnom prvenstvu te dominacijom na PH nagovijestili velike rezultate i na svjetskoj sceni. Sari želimo da nastavi upravo takav put!

U muškom dijelu natjecanja također smo ostvarili dobre rezultate.
U kategoriji kadeta, Davor Stipac na parteru i Antonio Padmosoekarto na konju s hvataljkama su osvojili brončana odličja, dok je Borislav Ivetić na preči osvojio srebrnu medalju. Uz njih u svom prvom nastupnu na PH nastupio je i Tom Profeta.
U kategoriji juniora Liam Rabić je postao prvak Hrvatske na parteru i preči, osvojio je još dva srebra na karikama i ručama te brončanu medalju na preskoku.
Kod seniora Jakov Vlahek je postao državi prvak na ručama, a Tin Srbić na preči,dok su Kristijan Vugrinski, Filip Boroša i Matija Baron osvojili svaki po dvije medalje po spravama.

Čestitke svim našim gimnastičarima i trenerima!


GALERIJA:Povratak