NOVOSTI
SK Melbourne 2019

Na prvom ovogodišnjem natjecanju Svjetskog kupa, održanom od 20.-24.02.2019. u Melbourneu nastupila su tri naša gimnastičara. Prvog dana kvalifikacija na konju s hvataljkama nastupili su Matija Baron i Jakov Vlahek. Matija je dobro nastupio, ali sudačka D (diffuculty) komisija koja određuje težinu vježbe nije mu priznala jedan od izvedenih elemenata zbog čega je izgubio plasman u finale te je završio na 9. mjestu kao 1.rezerva za finale. Jakov Vlahek je lošije nastupio te zauzeo 18.mjesto.
Drugog dana kvalifikacija nastupio je Tin Srbić te podijelio prvo mjesto s Japancem Miyachijem, dok je aktualni aktualni Svjetski prvak Zonderland usprkos padu kao 8. plasirani ipak ušao u finale.

Na žalost u finalu 24.02. Tin nije imao svoj dan, pao je i osvojio 7.mjesto, a dvojica najvećih protivnika u Svjetskom kupu Hidetaka Miyachi i Epke Zonderland su podijelili 1.mjesto, ovakav rasplet zakomplicirao je Tinov kvalifikacijski put za Olimpijske igre u Tokiju 2020.

Za sada Tin u kvalifikacijskom dijelu Svjetskog kupa nakon održana dva natjecanja u Cottbusu i Melbourneu, Tin ima osvojeno 2. i 7. mjesto, a kroz 2019. i 2020. ga očekuje još 6 nastupa na kvalifikacijskim turnirima Svjetskog kupa, želimo mu puno sreće i dobrih nastupa!


Povratak