NOVOSTI
SP Doha 2018

Naš Tin je hrabro krenuo u obranu naslova prvaka svijeta, iako je od početka godine pretrpio ozlijede ramena i trbušnih mišića te se teže pripremao.
U kvalifikacijama Tin je dobro nastupio, te osvojio ocjenu 14,300 (start 16,000) i zauzeo 5.mjesto. Drugi puta zaredom plasirati se u finale Svjetskog prvenstva te ući među 8 najboljih gimnastičara svijeta između 200 natjecatelja, dokaz su kontinuiteta u samom vrhu svjetske gimnastike, među velesilama Japana, Kine, Rusije, SAD-a te brojnih drugih zemalja koje jako puno ulažu u gimnastiku poput Velike Britanije, Brazila, Rumunjske, Švicarske i drugih.

U finalu posljednje sprave na ovogodišnjem Svjetskom gimnastičkom prvenstvu najbolji sportaš Hrvatske za 2017., Tin Srbić je nastupio sa svojom novom vježbom težinske vrijednosti 6,4 te iz starne ocjene 16,400 za jako dobar nastup dobio na žalost preniskih 14.500 te zauzeo četvrto mjesto.
Svjetski prvak ponovno je postao „leteći Nizozemac“ Epke Zonderland ocjenom 15,100, a srebro je pripalo najboljem višebojcu u povijesti muške sportske gimnastike Japancu Koheiu Uchimuri, dok je treći bio Amerikanac Samuel Mikulak sa 14,533. Tinu je prečaška bronca tako pobjegla za 0,033 boda. Prva dvojica bivši su svjetski prvaci na ovoj spravi, a osim njih dvojice koji su besprijekorno odradili svoje izvedbe, vrlo dobro su nastupili gotovo svi finalisti, ali smo razočarani previsokom ocjenom Mikulaka koji je sa startnom ocjenom tri desetinke boda manje od Tinove se progurao do bronce, ali već smo navikli na povlašten status gimnastičara velikih gimnastičkih nacija.

Od naših gimnastičara nastupili su i Anton Kovačević na preči koji je zbog greške pri saskoku ocjenom 13,433 osvojio 41. mjesto, iako je formom kandidirao za finale zajedno s Tinom, a na konju s hvataljkama Leonardo Kušan je na žalost pao sa sprave te se ipak plasirao u prvoj polovini, rezultatom 11,300 osvojivši 96. mjesto.
Osim trojice gimnastičara iz ZTD-a u reprezentaciji su nastupili Filip Ude koji je osvojio 17.mjesto na konju s hvataljkama te Robert Seligman koji je na istoj spravi zauzeo 44.mjesto.

Čestitke svim našim natjecateljima i trenerima, a pogotovo Tinu na ulasku u novo finale svjetskog prvenstva, na kojem mu je ovog puta medalja iskliznula iz ruke za samo 0,033 boda!


REZULTATI:

Preča - finale
Konj s hvataljkama - kvalifikacije
Preča - kvalifikacije


Povratak