NOVOSTI
EP Glasgow 2018

Troje naših gimnastičara nastupilo je na Europskom prvenstvu u Glasgowu, jedina hrvatska gimnastičarka je bila naša Christina Zwicker, dok su kod muških nastupili naši Anton Kovačević, finalist prošlogodišnjeg EP te 16. plasirani sa prošlog SP Jakov Vlahek. Tin Srbić na žalost zbog ozlijede ramena nije nastupio na Europskom prvenstvu.

Najuspješniji je bio Anton koji je kvalitetno izveo svoju vježbu vrijednu finalnog nastupa, na žalost sudački kriterij u posljednjoj najjačoj skupini, gdje su nastupale zemlje zapadne Europe, je bio nešto blaži te je Anton ovaj puta ostao bez finala, osvojivši 13.mjesto.
Jakov Vlahek je podbacio na konju s hvataljkama, išao je svoju najtežu kombinaciju, ali je pao te nije ostvario možda previsoko postavljene ciljeve. Na istoj spravi hrvatska je ostvarila čak dva finala, Robert Seligman je u završnici osvojio srebrno odličje dok je Filip ude osvojio 6.mjesto. Čestitamo svim natjecateljima na nastupu, a posebno Robertu na osvojenoj medalji.

Christina Zwicker kao jedina hrvatska predstavnica je imala velik pritisak i na žalost to se pokazalo i u njenim nastupima. Iako smo očekivali više od 16 godišnje Christine zbog nedavnih finala na Svjetskim kupovima na parteru i gredi, nije uspjela dobro nastupiti na "njenim spravama" te joj je najbolji rezultat bilo 63.mjesto na dvovisinskim ručama. Čestitamo Christini te smo uvjereni kako će ovo iskustvo ubuduće pridonijeti njenim još boljim rezultatima.


GALERIJA:Povratak