NOVOSTI
SK Mersin 2018

Troje naših predstavnika nastupilo je na zadnjem natjecanju Svjetskog kupa u proljetnom dijelu sezone. Turski Mersin je ugostio najmanji broj natjecanja u ovoj sezoni, jer je Europsko prvenstvo za manje od mjesec dana te smo očekivali brojne medalje s obzirom na činjenicu da je Hrvatska imala čak 7 finalista po spravama.
ZTD je imao 3 predstavnika od kojih se dvoje plasiralo u finala. Na preči se Anton Kovačević plasirao u finale ocjenom 13,750 što je bila druga najbolja ocjena kvalifikacija te ušao u finalni nastup kao jedan od favorita. Na žalost pao je na samom početku vježbe i ako je odradio odličan nastup do kraja, zbog pada je uspio izboriti samo 6.mjesto u finalu.
Christina Zwicker se plasirala u dva finala po spravama. Na preskoku koji nije njena sprava je ušla u finale i završila natjecanje na 8.mjestu, dok je u finalu partera identičnom ocjenom iz kvalifikacija 11,700 (u kvalifikacijama 4.) osvojila 6.mjesto te osvojila nove vrijedne bodove u Svjetskom Challenge kupu.
Naš treći predstavnik, 4.plasirani s nedavno održanih Mediteranskih igara, Matija Baron, na žalost u kvalifikacijama nije ponovio dobre nastupe iz Španjolske te je osvojio 11.mjesto, odnosno bio je treća rezerva za finale.
Od brojnih hrvatskih finala, na žalost vratili smo se bez ijedne medalje.

Čestitamo svim hrvatskim predstavnicima i trenerima te želimo onima koji će nastupiti na EP puno sreće!


Povratak