NOVOSTI
Preminuo Ivan Čaklec

Zagrebačka i hrvatska gimnastika izgubila je istinskog sportskog velikana. U Zagrebu je u 86. godini života nakon duge i teške bolesti preminuo trostruki hrvatski olimpijac, trener i profesor na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, gimnastičar Ivan Čaklec.
Čaklec je rođen 5. kolovoza 1932. godine u Varaždinu, a cijeli svoj vijek posvetio je sportu i svojoj velikoj ljubavi gimnastici.
Sve velike rezultate u svojoj bogatoj karijeri ostvario je kao član našeg Društva.

Čak tri puta je bio sudionik olimpijskih igara, 1952. u Helsinkiju, 1960. u Rimu gdje je osvojio 9. mjesto s ekipom Jugoslavije te u Tokiju 1964. godine.
Ivan Čaklec svoju najveću medalju osvojio je 1957. godine kada je na Europskom prvenstvu u Parizu bio brončani na konju s hvataljkama, a ova medalja zauvijek će se pisati kao prva velika medalja hrvatske gimnastike.
Otvorio je put hrvatskim medaljama i na Mediteranskim igrama i to u Napulju 1963. godine gdje je njegova reprezentacija osvojila srebro.
Ivan Čaklec završetkom karijere diplomirao je na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu gdje se ubrzo postao redoviti profesor odgojivši, baš kao i u paralelnom trenerskom poslu, generacije i generacije vrhunskih sportaša i kineziologa.
04.04.2018. na dan sprovoda je održana komemoracija na Kineziološkom fakultetu, kojoj su kao i sprovodu nazočili brojni sportski djelatnici.

Hvala mu na svemu, počivao u miru!


Povratak