NOVOSTI
SP 2017 kvalifikacije

Anton Kovačević i Tin Srbić na preči te Jakov Vlahek koji je uz Roberta Seligmana i Filipa Ude nastupio na konju s hvataljkama.
Kvalifikacije gimnastičara u olimpijskoj dvorani trajale su dan i pol.
Naša reprezentacija nastupala je u ponedjeljak navečer po hrvatskom vremenu, na konju s hvataljkama 20-godišnji Jakov je osvojio odlično 16.mjesto (Seligman je pao, a Ude prva rezerva za finale).
Na preči smo imali velika očekivanja, naši dečki su išli maksimalne vježbe, Anton je na žalost pao, ali Tin je odlično odradio svoj nastup te držao drugo mjesto i čekao rasplet koji je okončan 4. subdivizijom, iz koje ga je prestigao samo Nizozemac Epke Zonderland, jedan od najboljih svjetskih prečaša svih vremena (14,433).
Istom ocjenom kao i Epke Zonderland ispred Tina je bio još i aktualni prvak Europe, Švicarac Pablo Brägger.

Tin je izjavio:
U kvalifikacijama je bilo odlično. Super sam se osjećao, išao sam svoju najjaču vježbu koju mogu izvesti i napravio sam možda i najbolje što sam ikada izveo u životu i kad sam vidio ocjenu, iskreno, nisam bio baš zadovoljan jer sam mislio da sam zaslužio veću, ali onda sam poslije shvatio da suci imaju takav kriterij, da strože sude i shvatio sam da je to dosta visoka ocjena. Znao sam da ne može puno ljudi poslije mene to dostići, ali u grupi poslije nas bilo je Japanaca, Kineza, Rusa, Talijana, nisam znao kako će to završiti. Ali kad su svi prošli, a ja i dalje ostao drugi, znao sam da je već gotovo, da sam sigurno u finalu. Danas, drugi dan, prestigao me je samo Zonderland. Jako sam zadovoljan. Nisam očekivao da ću se kao 3. plasirati u finale na SP-u i to mom prvom. Jako sam ponosan. U nedjelju u finalu samo želim ponoviti ovo što sam napravio u kvalifikacijama, tako dobru vježbu i nadam se da će to biti dovoljno dobro. Neću sad prognozirati neki rezultat, samo želim odraditi svoje, ovako kao u kvalifikacijama i to je to.

Čestitamo našim dečkima i trenerima na nastupima na Svjetskom prvenstvu, a Tinu želimo puno sreće u finalnom nastupu te borbi za svjetsku medalju!
Vjerujemo da će dobro doći i savjeti našeg bivšeg prvaka Europe iz 2015. te brončanog sa Svjetskog prvenstva u Nanningu 2014., Marija Možnika kojem želimo sreću u izboru za predstavnika vježbača u Svjetskoj gimnastičkoj federaciji (FIG).


REZULTATI:

Preča
Konj sa hvataljkama


GALERIJA:Povratak