NOVOSTI
SK Pariz 2017

Izuzetno napet je bio nastup naših gimnastičarima na Svjetskom kupu u Parizu, o nastupima su ovisili konačni plasmani Svjetskog Challenge kupa za 2017.godinu.
Tin Srbić je u kvalifikacijama na preči zauzeo odlično treće mjesto ocjenom 14,300, dok je Anton Kovačević nije imao svoj dan, pao je i zauzeo 35.mjesto.
U finalnom nastupu Tin je napravio grešku pri doskoku te ocjenom 13,750 osvojio 6.mjesto. Pobjedu je odnio legendarni Nizozemac Epke Zonderland visokom ocjenom 14,800, drugi je bio njegov sunarodnjak Bart Deurloo sa 14,750, a treći Japanac Yusuke Tanaka sa 14,450, svi su pokazali da su na vrhuncu forme pred nadolazeće Svjetsko prvenstvo.
Na žalost, Tinu šesto mjesto nije bilo dovoljno za osvajanje ukupne pobjede u Svjetskom Challenge kupu za 2017., završio je sa 74 boda na drugom mjestu iza Barta Deurloo-a koji je sakupio samo bod više.
Treći u ukupnom poretku je Columbijac Calvo Moreno sa osvojenih 71 boda, dok je naš drugi "majstor" na preči Anton Kovačević, zbog slabijeg nastupa skliznuo nekoliko mjesta te u konačnici ukupnog poretka podijelio 12.mjesto sa današnjim osvajačem bronce Tanakom.
Na konju s hvataljkama Osječanin Robert Seligman je osvojio 2.mjesto za 2017.godinu, naš mladi Jakov Vlahek osvojio je odlično 9.mjesto, dok su su iskusniji naš Matija Baron i Čakovčan Filip Ude fokusirali na EP, Univerzijadu i druga natjecanja te zauzeli 15 mjesto u ukupnom poretku.

Čestitamo Tinu, Antonu i Matiji te svim našim natjecateljima koji su nastupili u Svjetskom kupu kao i trenerima.


REZULTATI:

Pariz
Ukupno


Povratak